Meewerken

Uit Anarchief
Versie door Admin (Overleg | bijdragen) op 6 dec 2015 om 19:38 (Nieuwe pagina aangemaakt met ' == Gebruiker account aanmaken == (te doen) == Interne links aanmaken == Interne links kan je aanmaken door de pagina tussen en te zetten. Dit werkt zowel vo...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Gebruiker account aanmaken

(te doen)

Interne links aanmaken

Interne links kan je aanmaken door de pagina tussen en te zetten. Dit werkt zowel voor bestanden, categorieën als een andere pagina. Bijvoorbeeld kan je dus [[Bestand:GLSLangSpec.4.40.pdf]] ingeven om Bestand:GLSLangSpec.4.40.pdf te krijgen.

Workflow

Nieuwe tekst beginnen

Bij het beginnen van een tekst, in de zoekfunctie de titel van de tekst ingeven. Als de tekst nog niet bestaat (niet gevonden werd) krijg je de optie om er een nieuwe pagina voor aan te maken. Maak die pagina aan en zet er iets in als "onder constructie". Het maakt niet uit wat je op de pagina zet, maar er moet iets staan anders wordt de pagina niet aangemaakt. Maak ook de overlegpagina ervoor aan (door linksboven de pagina op "Overleg" te klikken en op dezelfde manier ze aan te maken).

PDF uploaden

Je kan dan de pdf van de tekst uploaden door in het menu links "Bestand uploaden" te gebruiken. Zet dan in de overlegpagina van de tekst een link naar het bestand. Voeg de pagina dan toe aan de categorie "OCR" door [[Category:OCR]] aan de pagina toe te voegen.

OCR

Op de overlegpagina van een tekst waarvoor OCR nodig is vind je de link naar het pdf bestand. Eens je daar OCR hebt op toegepast, upload het word-document ervan op dezelfde wijze als hierboven en zet er een link naar op de overlegpagina zoals hierboven. Verwijder dan de tekst uit de categorie "OCR" en voeg hem toe aan de categorie "Ingeven" door [[Category:OCR]] te vervangen door [[Category:Ingeven]] op de pagina van de tekst.

Ingeven

Deze stap behelst het overzetten van de tekst uit het word-document naar de pagina van de tekst zelf (dus het op de wiki plaatsen van de tekst). Indien dit gebeurd is verwijder de tekst dan uit de categorie "Ingeven" en voeg hem toe aan de categorie "Nalezen".

Nalezen

Het nalezen van de tekst op OCR fouten en de fouten aanpassen. Als de tekst volledig nagelezen is verwijder hem dan uit de categorie "Nalezen".