Kollektiv (Bremen) - 11 Thesen over organisatie en revolutionaire praktijk

Uit Anarchief
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan mogelijk weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de ingebouwde browser printfunctionaliteit.


http://anarchief.org/w/images/9/91/Kollektiv_%28Bremen%29_-_11_Thesen_over_organisatie_en_revolutionaire_praktijk_voor_een_fundamentele_herori%C3%ABntatie_van_linksradicale_politiek_-_Digitaal.pdf

Vertaling: Tommy Ryan


Na een steeds verdere verharding van de kapitalistische realiteit, jarenlange terreinwinst van rechts en een steeds kleiner wordende links-radicale beweging, is het van groot belang dat we ons als beweging de vraag stellen hoe we dit tij kunnen keren – niet alleen om de opmars van rechts te stoppen of de impact van de kapitalistische politiek te temperen, maar vooral om onze eigen idealen tot realiteit te maken.

De elf stellingen van kollektiv uit Bremen zijn een belangrijke schakel in de verdere ontwikkeling van het politieke bewustzijn van de linksradicale beweging in Europa. Kollektiv probeert met hun theses op enigszins programmatische wijze concrete handvatten te ontwikkelen van waaruit een (gezonde) links-radicale praktijk kan ontstaan die als een nieuw fundament kan dienen voor een vrijheidslievende sociale beweging.

Uitgegeven door Revolt Press, 2018