Categorie:Christie, Stuart

Uit Anarchief
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Stuart Christie (10 July 1946 - ) is een in Schotland wonende anarchistische schrijver er publicist. Als achttienjarige werd hij gearresteerd terwijl hij explosieven bij zich droeg om de Spaanse dictator generaal Francisco Franco te vermoorden. Na zijn vrijlating - door veel internationale druk - zette hij in Groot Brittannië zijn activisme voort. Zo was hij samen met Albert Meltzer o.a. betrokken bij de heroprichting van het Anarchist Black Cross en de vorming van het blad Black Flag. Later werd hij beschuldigd van deelname als lid van de Angry Brigade, maar hij werd later hiervan vrijgesproken.

Als schrijver is één van zijn bekendere titels Granny made me an anarchist uit 2002 uitgegeven bij AK press. Later stichtte Christie de uitgeverij Cienfuegos Press en in 2008 startte hij ook het online Anarchist Film Channel waar hij films en documentaires met anarchistische en libertaire thema's host.


Biografie


Teksten

Anarchie - een definitie, onbekend


Over Stuart Christie

Witness door Stuart Christie (BBC World Service/Radio 4 uitzending): http://www.christiebooks.com/wp-content/uploads/2013/02/Witness.mp3.mp3

Pagina’s in categorie "Christie, Stuart"

Deze categorie bevat alleen de volgende pagina.